6 Flask sharp close
- Visit Carlsberg Webshop -
EKSAMENSPROJEKT

HVORFOR DETTE PROJEKT?

- INTRODUKTION -

Da jeg forlængede min praktikperiode, indebar dette at jeg skulle lave eksamensprojekt i samarbejde med Visit Carlsberg. I samarbejde med eksamensvejleder og Visit Carlsberg blev vi enige om at jeg skulle lave et bud på et redesign af deres webshop.

Jeg har valgt dette projekt, fordi det var ekstremt udfordrende, da jeg aldrig selv har kodet en web-shop. Det var utrolig udfordrende at jonglere fuldtids praktik og og eksamensprojekt på samme tid, men også sindsygt lærerigt.

PROCESS

- WIREFRAMES -

PROCESS

- DESIGN -

I udviklingen af webshoppen var jeg så heldig at få adgang til nogle undersøgelser og statistikker Visit Carlsberg havde lavet sidste år + deres google analytics på den eksisterende webshop. Da dette er fortroligt materiale er det begrænset hvad jeg kan dele ud af min process.  

Efter at have udviklet mine wireframes kunne jeg for alvor gå i gang med design delen. Her har jeg valgt at lade mig inspirere af Carlsberg’s “Gyldne ord”. Der skal være fokus på kvalitet og historie. Det har jeg valgt at gøre gennem den gyldne farve og selvfølgelig en Carlsberg grøn

” Ved Carlsberg Bryggeriernes Drift skal det være det stadige Formaal uden Hensyn til en øjeblikkelig Fordeel at udvikle Fabrikationen til den størst mulige Fuldkommenhed, saaledes at disse Bryggerier og deres Product altid kunne staae som et Mønster og ved deres Eksempel virke til, at Ølbrygningen heri Landet holdes paa et højt og hæderligt Standpunkt. ”
J. C. Jacobsen
Carlsbergs grundlægger

PROCESS

- PROTOTYPE -

PROCESS

- LOGO UDVIKLING -

Da Visit Carlsberg ikke har deres egen design manual og har heller ikke defineret et logo. I et logo ligger en stor del af et brands identitet. Derfor synes jeg det var vigtigt at Visit Carlsberg fik sig et logo. Det var vigtigt for mig at bygge det omkring de 5 logo principper. 

Jeg startede med at braine storme og tegne en masse logoer i Illustrator. Her blev alt prøvet af. Lige fra runde logoer, der skulle ligne øl-kapsler til initialer. Der blev leget med ølglas, flasker og Carlsberg berømte hopleaf. De bedste blev udvalgt til en brugerundersøgelse.

Logoudvægelse4_Logoudvælgelse-kopi

PROCESS

- LOGO -

Brugerundersøgelsen blev sendt ud på facebook. Undersøgelsen blev besvaret af 24 respondenter.
Faktisk var det logo nr. 4 der fik flest stemmer, men dette fungerede ikke så godt på siden. 

Derfor blev det logo nr. 5, da det fik næst flest stem-me. Efter at have lagt logo’et op på webshoppen stod det klart at der ikke skulle være gradient på ‘BEER’. Det endelige resultat kan ses her:

KONTAKT

- Skal vi tage en snak? -

+45 22 44 26 50
mie_b_jakobsen@hotmail.com